måndag, september 26, 2016

Kalla kriget i ny version - pocket når ny publik

Författaren på Bokmässan . Foto: Blanche Jarn
Kalla kriget 2.1
Onda imperiets återkomst

Uppdaterad pocketutgåva - 
6 nyskrivna kapitel

1983 kallade Ronald Reagan Sovjetunionen för “det onda imperiet”. Mindre än ett decennium senare var det kalla kriget slut.

I Kalla kriget 2.1 argumenterar Mats Johansson för att det onda imperiet är tillbaka, nu under ledning av Vladimir Putin. Och med det nya kalla kriget är säkerhetsläget i Europa lika hotfullt som under 1980-talet.


Ett år efter lanseringen av Kalla kriget 2.1 - Onda imperiets återkomst (slutsåld) släpper Timbro Förlag en uppdaterad pocket som skildrar utvecklingen i Ryssland och omvärlden fram till sommaren 2016. Pocketutgåvan innehåller sex nyskrivna kapitel: Karnevalen är över, Kreml söker revansch för en förlorad framtid, Baltikum: Tröskeln höjs, USA är åter i Europa, Trolltider: Konsten att vinna utan strid, Hejdå, Finland, samt Jo Cox dog i kamp mot nationalismen

Boken presenterades på Bokmässan i Göteborg, där Mats Johansson intervjuades av Lars Anders Johansson. Samtalet finns bandat på på förlagets facebooksida tillsammans med alla andra författarframträdanden.

Boken kan beställas på förlagets hemsida (49 kr).