måndag, september 17, 2012

Kommentar: Späckad seminarievecka

Snart är det dags; tisdag öppnas riksdagen för säsongen. Uppvärmning idag med förtroenderåd och riksdagsgrupp, samt lunchanförande om Ryssland, apropå min Rysslandsartikel i DN Debatt (4/9) som kan läsas här:

http://www.matsjohansson.net/2012/09/gensvar-pa-rysslandsartikel-dn.html

Den gångna veckan fylldes av seminarier.
Måndag: Fullsatt när regeringens framtidskommission med Birgitta Ohlsson som inledare diskuterade MR-läget i Europa, ett kärt tema för oss som bevakar hoten mot mediefriheten.
Tisdag: Minst lika intressant var FOI:s seminarium om relationerna USA-Kina som påminde om att den amerikanska närvaron i vår världsdel inte är lika självklar längre.
Onsdag: Biståndsdebatt i kooperativ regi på Vår Gård med Margot Wallström, Anneli Rogestam och Erik Helmersson, DN. Mer problem än möjligheter, men de goda exemplen måste lyftas fram i det svenska flödet av snart 38 miljarder, för min del främst demokratibistånd.
Torsdag: Brittiska ambassadören bjöd på uppdatering av det politiska läget i UK med hjälp av gäster från Liberaldemokraterna som inte föreföll skakade av det motstånd som Labour/Miliband bjuder. Underläge i opinionen normalt i halvtid.
Fredag: Partiråd med val av valberedning inför Europavalet 2014. Får äran att representera Stockholm. Knepigt uppdrag, svår valrörelse för ett Europaparti i en EU-kritisk tid.