torsdag, augusti 20, 2009

Debatt: Bättre för svenskar i utlandet

Riksdagsarbetet har rivstartat med internat i början av veckan; statsministern och finansministern i god form med optimistiska budskap inför budgetarbetet och det kommande valåret. Förtroendesiffrorna remarkabla!

Riksdagsvisning för parlamentariska kolleger från Ghanas centerhögerparti som är i Stockholm för internationell kongress med Awepa, The Association of European Parliamentarians for Africa, i samband med vattenveckan. Flera länder i Afrika verkar på rätt väg när det gäller bygget av demokrati och lagstyre, vilket kan underlättas med hjälp av det partinära biståndet.

Lars Tobisson, veteran i det moderata partiet, presenterade sin memoarbok "Främling i folkhemmet" vid ett välbesökt seminarium. Det är en välskriven och innehållsrik bok som över nästan 600 sidor inte bara berättar om en framgångsrik karriär utan också ett rejält stycke svensk politisk historia över 40 år - utan det sedvanliga sosseperspektivet. Köp och läs! Finns här: http://www.atlantisbok.se/

Bra tryck även vid utlandssvenskarnas "parlament" vars representanter från hela världen följde upp sina 54 resolutioner från 2007 under en späckad dag i Stockholm. Som representant för (m) kunde jag lova fortsatta uppföljning även i vårt parti i enskilda sakfrågor, nog så viktiga för alla de närmare 500 000 svenskar som gör oss stora tjänster i utlandet genom sitt arbete eller annat engagemang. Som jag kunde påpeka för medpanelisten Leif Pagrotsky (s) har det hänt en del i rätt riktning i attityden till dessa människor sedan tiden då de stämplades som skattesmitare.

Annars var en av veckans höjdpunkter de nykokta svenska kräftor från Östergötland som bjöds vid södermoderaternas traditionella höststart. Nu tar vi dom!