tisdag, maj 26, 2009

Tal: Nordiska idrottare på Stadion

En ovanlig kampanjdag; börjar morgonen med att tala på Stockholms stadion för att hälsa unga idrottare från hela Norden välkomna till 61:a Nordiska skolspelen. Pampigt med fem nationalsånger och fanfarer.

Fortsätter med tre torg; valstugor i strålande sol. Bra fart som vanligt på Sergels torg, inklusive en SL-buss som ramponerar en glasskiosk som välter en hög lyktstolpe, dock utan mänskliga skador. Värre på Skärholmens torg där en folkpartist misshandlats och polisuppbåd väntar på kvällens "manifestation" mot antirasism. Noterar att en partikollega tilldelats skyddsvakter efter hot.

Synd att affischeringen ser ut att bli mer saboterad än vanligt; allt nedrivet eller klottrat på Norra Ban i morse. Kanske dags att komma överens mellan partierna om att upphöra - ingen blir väl glad över nedskräpningen?

Avslutar dagen med att träffa Tidningsutgivarna som nu ser konsekvenserna av dåliga tider i sina kvartalsbokslut och nedskärningsplaner. Det är inte bara konjunkturproblem utan också strukturproblem, inklusive "gratis"-tänkandet, som nu slår till med full kraft mot redaktionerna.