onsdag, april 18, 2007

Uttalande: Rättvisa för Stockholm

Regeringens vårproposition innehöll ett positivt besked om skatteutjämningen till stockholmarna, vilket föranledde ett uttalande till TT:

-En positiv överraskning för Stockholms läns landsting och de flesta Stockholmskommuner är att skatteutjämningen görs om. Det säger de moderata riksdagsledamöterna Karl Sigfrid och Mats Johansson från Stockholm.

Efter hårda påtryckningar från Stockholmspolitiker får Stockholm nu kompensation för de höga lönekostnaderna i den offentliga sektorn. Det står klart efter att regeringen har presenterat vårbudgeten.

-Eftersom det är dyrt att bo i Stockholm måste landstinget och kommunerna betala högre löner än vad man gör i resten av landet, och det kostar skattepengar.

Landstinget får nu ett tillskott på 350 miljoner kronor om året. Stockholms kommun tjänar drygt 60 miljoner. Danderyd, Lidingö och Nacka vinner som väntat på förslaget. Mer oväntat är att Södertälje är en av de största vinnarna. Södertälje får ytterligare 25 miljoner om året. Även Norrtälje går med plus och tjänar drygt åtta miljoner.

- Låt oss hoppas att pengarna används till välbehövliga skattesänkningar, avslutar Sigfrid och Johansson.