fredag, september 22, 2006

Bok: Presentation på mässan

Idag blir det presentation av min nya bok, Ansvarig utgivare: Gustaf Ander, på bokmässan i Göteborg. Så här skriver förlaget:

Gustaf Ander (1912–2000) är en av Sveriges legendariska tidningsägare genom tiderna. Under mer än 60 år utvecklade han familjeföretaget Nya Wermlands-Tidningen i Karlstad till en av landets största och mest lönsamma mediekoncerner med idag tolv tidningar.
Här berättas historien om 170 år av publicistik, ekonomi och teknik i ett personligt hållet porträtt av en verklig entreprenör och hans samtid, insatt i ett politiskt och samhälleligt sammanhang. Som framgångshistoria är det en klassisk berättelse, om typograffamiljen som började från golvet och skapade en förmögenhet genom ett sekel av hårt arbete.
Papperstidningen går en oviss framtid till mötes i ljuset av den explosiva medieutvecklingen. I snabb takt färdas branschen bort från den gutenbergska galaxen. Men ännu är morgontidningen central för det offentliga samtalet och den lokala nyhetsförmedlingen, och det privata ägandets betydelse för mångfald och konkurrens på mediemarknaden består.

Fomat: 165 x 240
Omfång: 144 sidor
Utförande: Inbunden med skyddsomslag
Isbn: 91-89449-90-8

Pris: 220 kr
Beställ via mejladress:
info@santerus.se