tisdag, november 22, 2005

Debatt: En afton på PK

Över hundra journalister hade mött upp när Publicistklubben i måndags kväll diskuterade ämnet "Vi som vill upp - om journalister som blir politiker". Tillsammans med Maria Carlshamre (fp), Devrim Mavi (fi) och Siewert Öholm (kd) utfrågades jag av ordföranden Stig Fredriksson.

Det blev ett rätt stillsamt samtal om motiv och förväntningar; jag uttryckte en förhoppning om att en eventuell plats i riksdagen skulle ge en chans att påverka intressanta sakfrågor, till exempel i utrikespolitiken och på kultur/medieområdet. Efter ett långt yrkesliv har jag kanske inte samma förutsättningar att som så många ungdomar i politiken bli besviken över hur oglamouröst det parlamentariska arbetet oftast är.

Sedan blev det lite prat om hur förföljd av drevet man kände sig inom Feministiskt initiativ. Jag glömde att fråga Devrim Mavi om också hon anser att män är djur och talibaner, och om det är förräderi när "heterosexuella borgarkärringar" ligger med (sina) män. Men därom kanske vi får besked i valrörelsen.